Brandkarma

Event management i odnosi s javnošću

Što je event management?

Event management ili upravljanje događajima uključuje razne funkcije za izvršavanje velikih događanja, što može uključivati konferencije, kongrese, koncerte, sajmove, festivale i ceremonije. Uključuje rukovanje ukupnom logistikom događanja, rad s osobljem i vođenje projektnog upravljanja događajem u cjelini. Dodatne dužnosti uključuju upravljanje proračunom i timove ljudi koji su odgovorni za svaku funkciju, kao i nadgledanje izvršenja događanja. Organizatori događanja također nadgledaju usluge svih vanjskih dobavljača i profesionalaca, uključujući planere događanja. 

Event management uključuje: identificiranje ciljne publike tj. sudionika događanja, osmišljavanje koncepta događanja, koordiniranje tehničkih aspekata prije nego što se događaj pokrene i samo brendiranje događanja.

Uloga event managementa

Vrlo se često angažiraju tvrtke koje rade event management za planiranje i izvođenje korporativnih i posebnih događanja. Iako su vjenčanja i koncerti uobičajeni događaji za profesionalce koji organiziraju događanja, sportska događanja, okupljanja i velike zabave također su prilike koje mogu imati koristi od upravljanja događajima. Državna tijela, neprofitne organizacije, udruge i korporacije koriste tvrtke za organizaciju događaja kako bi koordinirale važne događaje i sastanke. Funkcija event managementa često se može naći u odjelu korporativnog marketinga ili odnosa s javnošću ili kao dio osoblja za njihove posebne događaje.

Odnosi s javnošću

Moramo naglasiti kako odnosi s javnošću čine jedan cijeli komunikacijski proces koji gradi međusobno korisnu vezu između organizacije i publike, a event management je samo jedna od taktika koju pripada odnosima s javnošću. Postoje određene sličnosti, međutim postoje i mnoge razlike. Odnosi s javnošću zahtijevaju dugoročno praćenje aktivnosti koje prate kompletnu strategiju komunikacije s javnošću.

Aktivnosti koje su dio strategije odnosa s javnošću nikada ne prestaju, samo se korigiraju i adaptiraju prema aktualnoj situaciji u javnosti.

event management kao usluga

Ako želite da vaš event pozitivno nadmaši sva očekivanja, preporučujemo angažiranje tvrtke koja ima dugoročno iskustvo u organizaciji evenata jer upravo to iskustvo i pažnja na detalje rezultira razlikom između uspješnog i prosječnog eventa. Naš tim vam nudi upravo takvu kvalitetu i iskustvo s event managementom i odnosima s javnošću. Ako ste zainteresirani za naše usluge, kontaktirajte nas kako bi krenuli u realizaciju projekta.

Vrati se na popis svih naših usluga

02 - Kontakt

Nazovi +385 98 458 226

BRANDKARMA
Petrovogorska 3
10000 Zagreb

© 2024. BrandKarma. Sva prava pridržana.